Een interview over de samenwerking met Kab Accountants & Belastingadviseurs

“Mede dankzij Kab kan ik mijn Olympische droom najagen”

Hardloper Frank Futselaar is gespecialiseerd in de lange afstand. Nadat hij Nederlands kampioen op de 10 kilometer én Nederlands kampioen veldlopen werd, besloot hij te proberen zijn droom te verwezenlijken: meedoen aan de Olympische Spelen. Mede dankzij de steun van Kab kan hij zich volop richten op de weg daarnaartoe.  

Frank: “Dankzij Kab kon ik mijn professionele sportcarrière starten. Ik ben heel dankbaar dat zij mij die kans willen geven. Ik ga voor het hoogst haalbare: meedoen aan de Olympische Spelen. Daarvoor moet je natuurlijk intensief trainen – en je daar volledig op focussen. Kab was in 2017 de eerste sponsor die het vertrouwen in mij uitsprak. En mede dankzij hun bemiddeling kreeg ik voldoende sponsoren die me financieel hebben gesteund tot aan de Olympische Spelen in Tokio – zelfs een jaar langer dan gepland, omdat de Spelen werden uitgesteld vanwege corona. Hierdoor kon ik me voor 100% focussen op de sport, zonder me zorgen te hoeven maken over mijn financiële verplichtingen.”

Ook ondernemen is topsport

Frank doet graag iets terug voor de sponsoring vanuit Kab. Zo verzorgt hij hardloopclinics voor medewerkers en relaties. “Op deze manier zorg ik voor inspiratie en motivatie”, geeft Frank aan. “Bovendien sluit dit mooi aan bij de slogan Kab in beweging. Er zitten sowieso mooie gelijkenissen tussen ondernemen en topsport. Zo probeer ik elke dag en elk moment keuzes te maken die me helpen om betere prestaties neer te zetten. Kab doet dit ook. Tijdens de eerste corona-lockdowns heeft Kab bijvoorbeeld duidelijk inzicht gegeven in de overheidsregelingen en het ondernemers zo makkelijk mogelijk gemaakt. Daarmee hebben zij echt het verschil gemaakt. Ook voor mij, want naast de financiële bijdrage helpt Kab mij met mijn boekhouding, belastingaangiftes, nieuwsbrieven en social media. Ook dat scheelt me weer tijd en energie, die ik in de sport kan steken.”

“Er zitten sowieso mooie gelijkenissen tussen ondernemen en topsport. Zo probeer ik elke dag en elk moment keuzes te maken die me helpen om betere prestaties neer te zetten. Kab doet dit ook.” Frank Futselaar

 

Omgaan met tegenslagen

De weg naar de Olympische Spelen zit voor Frank vol hobbels en teleurstellingen. Hij kwalificeerde zich voor de Spelen van Tokio 2021 maar werd helaas niet door de Atletiekunie geselecteerd. Ook de onzekerheid rondom het doorgaan van de Spelen was lastig voor hem. Hoe gaat hij met deze tegenslagen om? “Ik probeer nu kleinere, realistische doelen te stellen, bijvoorbeeld het behalen van een bepaalde trainingstijd. Zo haal ik er meer plezier uit en blijf ik gemotiveerd. Nu is het volle bak richting de Olympische Spelen in Parijs 2024! Ik hoop uiteraard dat de sponsoren zich aan mij willen blijven verbinden tot die tijd. Kab helpt me hierbij, door op 2 november a.s. een speciale sponsoravond te organiseren. Ontzettend fijn!

 

Bekijk hier de website van Kab:
https://www.kabaccountants.nl/

Deel dit artikel