Column Westervoorts Nieuwsblad - Februari 2022

Première The Kenyan Dream’- Lagom Film

Ik hoop dat u deze krant op woensdag, de officiële dag van verspreiding, leest. Dan kunt u namelijk vanavond nog getuige zijn van de première van de documentaire ‘The Kenyan Dream’, die filmbedrijf Lagom over mij heeft gemaakt. Een film van ongeveer een halfuur die vanavond wordt voorafgegaan door een studiogesprek met mij. Ook na de film praat ik er nog even over door met interviewer Edwin Verdurmen van Arnhem Run. Misschien leuk om te kijken. In totaal duurt de uitzending een klein uurtje. De stream is via meerdere platforms te bekijken waaronder de volgende links:

www.frankfutselaar.com
https://lnkd.in/ekxjwN7J
https://lnkd.in/eCxt2Bnm

Over naar mijn actuele, sportieve situatie. Ik had als eerste grote wedstrijd dit jaar de NK 10 kilometer in Schoorl op 13 februari op mijn programma staan. Helaas is die wedstrijd afgelast. Het positieve nieuws is dat er een leuke wedstrijd voor in de plaats komt. Na de afgelasting heeft een hardloopnetwerk spontaan het initiatief genomen voor een 10 kilometerloop op een afgesloten, geasfalteerde wielerbaan in Amsterdam. De Indie 10. Vier rondjes van 2,5 kilometer. Het maximale aantal deelnemers van 250 was binnen de kortste keren bereikt, maar ik zit erbij. Wat ik begrijp zijn er twee heats, beide met 125 deelnemers.

Ik ben van plan er een serieuze test van te maken. Ik ga proberen mijn pr van 29.20 op de 10 kilometer op de weg aan te scherpen. Niet met een paar seconden, maar met minstens 21. Met andere woorden: een tijd onder de 29 minuten. Ik voel me goed, dus ik denk dat het kan. Een dag na die wedstrijd, 14 februari, vertrek ik voor een trainingskamp naar Kenia. Tot 10 maart.

Leuk misschien nog om te vermelden is dat ik vorige week een speciale test heb gedaan op de atletiekbaan. Ik was omhangen met allerlei elektronica van het bedrijf Leomo, waarmee een loopanalyse wordt gemaakt. Data die mogelijk aangeeft hoe en in hoeverre ik mijn loopstijl nog kan verbeteren. Het was leuk om te doen en wellicht levert het wat op. Het verschil tussen winnen en verliezen zit tenslotte in de details.

‘Team Futselaar 2024’ wordt ondersteund door:

- Tandheelkundig Centrum Arnhem-Noord / Tandpark 
- Degoede.com visuele communicatie
- Visser Spiegels & Glas
- GABA Verzekeringen Makelaardij en Hypotheken
- Kab Accountants & Belastingadviseurs
- Sportcentrum Sports Planet
- ‘Vrienden van Frank'
- Runnersworld Arnhem
- Fysiotherapie Centrum Westervoort
- Osteopathiepraktijk De Klingelbeek
- Autobedrijf Bas Bloemberg
- Milliman Netherlands
- Doubdle gezonde frisdrank
- DPG Media
- BYE Sportsnutrition
- Runnersworld Nederland
- Topsport Gelderland – Sportief Groot Worden

Deel dit artikel