De offciƫle ondertekening op papendal met Gudo Kramer, directeur Topsport Gelderland

Atleet Frank Futselaar eerste ambassadeur Sportief Groot Worden

Arnhem, Papendal december 2021

Hardloper Frank Futselaar is de eerste ambassadeur van Sportief Groot Worden. Via dat traject worden Gelderse partijen aan elkaar verbonden met het oog op de toekomst van het Gelderse sport en bewegen. Van het in beweging krijgen van mensen tot het ontdekken van sporttalent, het behalen van de top en uiteindelijk via daar weer naar het startpunt door met topsporters anderen te inspireren. Futselaar, die een jaar geleden de olympische limiet liep, heeft een achtergrond als leraar. In zijn rol als ambassadeur komt dat perfect samen met zijn sportcarrière.

Bij Sportief Groot Worden wordt ingezet op het creëren van een optimale ontwikkelomgeving voor het sport- en beweegtalent van ieder Gelders kind. “Ik ga aan de slag als ambassadeur, omdat het een concept is waarbij ik me als leerkracht én als topsporter heel erg verbonden voel”, zegt Futselaar over zijn betrokkenheid. “Deze twee beroepen die ik heb kom hierin mooi samen. Ik kan helpen kinderen hun talenten te laten ontdekken én kan helpen nadenken hoe dat op de juiste manier gedaan kan worden. Dat vind ik tof.”

Kennis delen
In het afgelopen jaar is het initiatief Sportief Groot Worden opgezet en gegroeid. Het doel is om steeds meer partijen bij elkaar te brengen, om zo kennis te delen en elkaar verder te helpen. Futselaar hoopt daar ook een bijdrage aan te leveren. “Ik kijk er echt naar uit om structureel aan de slag te gaan met het ontdekken en ontwikkelen van kinderen en talenten. Om te kunnen inspireren. Niet alleen op het gebied van hardlopen, maar ook op het gebied van andere sporten.”

 

https://www.sportiefgrootworden.nl

Deel dit artikel