Na het missen van de Olympische Spelen in Japan (2021) richt de Westervoortse hardloper Frank Futselaar zich nu op de marathon van de Spelen in Parijs

'Balen, twee keer vierde'

Ik ben gisteren, dinsdag, op het vliegtuig naar Amerika gestapt. Daar wacht me een trainingskamp in Flagstaff, Arizona van bijna vier weken. Met als afsluiting op 29 april een 10.000 meter baanwedstrijd in Stanford, San Francisco. Dat hoop ik althans, want de definitieve bevestiging van dat ik daar kan lopen ontbreekt nog. We zien wel. Kom ik niet op de startlijst, dan blijf ik waarschijnlijk nog iets langer in Flagstaff om daar op hoogte te kunnen trainen. Alles ter voorbereiding op het baanseizoen. De 10.000 meter limiet voor het EK in München is 28.15 en die tijd hoop ik in Stanford te lopen. Gaat dat niet door, dan is een wedstrijd in Londen op 14 mei de tweede optie.

 

De afgelopen weken drie wedstrijden gelopen. Net terug uit Kenia ben ik naar Berlijn gereden voor een 10 km wedstrijd. Ik wilde daar snel gaan en een mooi pr neerzetten, maar dat liep uit op een teleurstelling. Het parcours was veranderd en er zaten opeens acht haakse bochten in. Dat werkt niet als je snel wilt lopen. Bovendien veel open stukken, waar je soms vol in de wind liep. Ik kwam uit op 29.21 en daar was ik niet eens ontevreden mee. Maar als ik vooraf had geweten hoe het zou gaan, was ik thuis gebleven.

 

Een hoogtepunt had moeten worden het NK halve marathon op 20 maart in Nijmegen. Ik ging daar echt voor de titel, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats. De laatste drie kilometer moest ik er af en kreeg ik ook nog te maken met een hongerklop. Op het laatst was ik alleen nog maar bezig met het halen van de finish. Een week later in Zandvoort was ik weer vierde. Balen, weer net geen podium. Een leuke race over 12 km. Een stuk over het circuit, een stuk over het strand en een stuk door Zandvoort-dorp. Een goede training.

 

De afgelopen weken ben ik verder behoorlijk druk geweest met mijn materiaal. Vooral met mijn schoenen, super belangrijk natuurlijk voor een atleet. Je hebt verschillende soorten schoenen voor de weg en de baan. Het verschil zit vooral in de dikte van de zool. Op de weg mag die 4 centimeter zijn, op de baan 2,5 centimeter. Voor de baan heb ik een voorkeur voor de Nike Dragonfly, maar die zijn vaak heel moeilijk te krijgen. Dan is het offline en online zoeken naar een model. Daarom ben ik heel blij dat het is gelukt. Ik kreeg de schoenen vorige week binnen en ze gaan nu natuurlijk mee naar Amerika. Van daar bericht ik u over vier weken weer!

 

‘Team Futselaar 2024’ wordt ondersteund door:

- Tandpark Arnhem

- Visser Spiegels & Glas

- GABA Verzekeringen Makelaardij en Hypotheken

- Kab Accountants & Belastingadviseurs

- Sportcentrum Sports Planet

- ‘Vrienden van Frank'

- Runnersworld Arnhem

- Fysiotherapie Centrum Westervoort

- Osteopathiepraktijk De Klingelbeek
- Autobedrijf Bas Bloemberg

- Milliman Netherlands

- Doubdle gezonde frisdrank

- DPG Media

- BYE Sportsnutrition

- Runnersworld Nederland

- Topsport Gelderland – Sportief Groot Worden

- Beaufort Transformations and Transactions

- Craft Sportswear

 

 

Deel dit artikel