De duurloopschoen voor iedereen op ieder moment.

Craft Sportswear PRO Endur Distance


De ontwikkeling van hardloopschoenen bij Craft Sportswear is hard gegaan de afgelopen jaren. Alle kennis en investeringen hebben gezorgd voor een duurloopschoen die ik met veel plezier draag met korte en lange trainingen. Het is de eerste schoen van Craft Sportswear die ik volledig heb opgenomen in mijn trainingsmateriaal. De afgelopen maanden heb ik de PRO Endur Distance gebruikt tijdens trainingen op hoogtestage in Namibië en hier in Nederland.

Lopen op nieuwe schoenen
In de marathonvoorbereiding loop ik gemiddeld zo’n 160 km per week. Dat betekent twee keer trainen per dag en veel rustige duurlopen. Mijn voeten krijgen daardoor veel te verduren en een goede schoen is onmisbaar. Bij het testen van nieuwe schoenen ben ik altijd erg voorzichtig. In het verleden heb ik blessures opgelopen door te snel van start te gaan op een nieuwe schoen die niet goed bleek voor mij. De eerste kilometers in nieuwe schoenen gaan daarom wandelend. Als dit goed voelt dan gebruik ik ze tijdens het inlopen of uitlopen van een tempotraining. Vanuit die basis ga ik over in duurlopen van 30 tot 60 minuten. Gedurende het gebruik ben ik de PRO Endur Distance steeds meer gaan waarderen en liep ik er mijn laatste lange duurloop op in de marathonvoorbereiding van 31 km.Comfortabel & direct 
Waarom ben ik deze schoen zo gaan waarderen? Het is een schoen die eigenlijk voor alle hardloopmomenten in de training geschikt is. Om te beginnen bij de zool. De onderkant heeft een fijne rubberen zool die zowel op het asfalt als in het bos goed te gebruiken is. Mijn duurlopen bestaan uit veel verschillende ondergronden. Met de PRO Endur Distance kan ik tijdens de duurloop bepalen welk pad ik kies zonder mij zorgen te maken over de ondergrond.

De schoen is daarnaast erg direct. Het zorgt ervoor dat je tijdens het lopen bewust contact maakt met de grond terwijl het Px Foam genoeg bescherming geeft. De balans tussen de directheid en de energieteruggave vanuit het Px Foam zorgt ervoor dat de schoen fijn en snel aanvoelt. Ook bij snellere tempo’s. Tijdens de lange duurloop van 31 km zaten er kilometers tussen van 14 km per uur (4:20 per km) en ook van 17 km per uur (3:30 per km). Tijdens deze verschillende snelheden voelt de schoen erg comfortabel. Zo fijn dat ik de schoenen bewust aantrek bij versnellingen, techniektrainingen en sprinttrainingen. De directheid in de Pro Endur Distance zorgt er echt voor dat ik fijn kan ‘tikken’. Dit betekent dat ik bewust bezig ben met een korte grondcontacttijd van mijn voeten waardoor ik sneller en beter loop.

Bovenwerk & uitstraling 
Een grote verbetering ten opzichte van eerdere modellen is het bovenwerk. Het bestaat uit één stuk mesh. Dit betekent dat het een elastische stof is met kleine gaatjes voor de ventilatie. Daarnaast wordt de voorvoet beter ondersteund vanuit het bovenwerk omdat het bij elkaar wordt gehouden door een profiel van slimme laagjes kunststof. Dit geef ook een snellere uitstraling aan de schoen. En over de uitstraling is ook niks te klagen. De schoen is beschikbaar in vele kleuren en is zelfs als sneaker geschikt onder vele outfits.

Voor mij is de Pro Endur Distance dé schoen van Craft die als eerste in de koffer gaat voor een trainingsstage vanwege de vele mogelijkheden om de schoen te dragen. De schoen heeft mij geholpen een goede en constante marathonvoorbereiding te draaien. Ondanks de vele kilometers ben ik blessurevrij gebleven en dat is mede dankzij de Pro Endur Distance. Ik beleef er veel plezier aan en wie weet jij ook. 

Bekijk de schoenen op de website van Craft Sportswear 
Vrouwen : https://www.craftsportswear.com/nl/pro-endur-distance-w-female
Mannen: https://www.craftsportswear.com/nl/pro-endur-distance-m-male


Deel dit artikel