COLUMN FRANK FUTSELAAR, november 2019

Deelname aan Rotterdam bevestigd

Westervoorter Frank Futselaar hoopt op 9 augustus 2020 aan de start te staan van de Olympische marathon in Tokio. Het project Team Futselaar 2020 maakt het mogelijk dat hij zich daar zo goed als mogelijk op voorbereidt. In deze krant doet Frank Futselaar iedere vier weken verslag van zijn vorderingen.

De marathon van Amsterdam is vandaag (woensdag) precies een maand geleden. Ik heb wel gemerkt dat je echt hersteltijd nodig hebt. Zo'n loop is een enorme aanslag op je lijf. Ik heb de afgelopen weken wel eens een training overgeslagen en ben ook nog een weekje op vakantie geweest naar New York. Daar de marathon meegepikt en gezien hoe Michel Butter niet slaagde in zijn poging de limiet voor de Spelen te lopen.

Langs de kant van de weg heb ik hem aangemoedigd. Als sportliefhebber en omdat ik hem ken. Maar ik ben eerlijk genoeg om toe te geven dat ik blij ben dat hij het niet haalde. Michel is een concurrent en we hebben het wel over topsport.

Misschien is het goed dat even uit te leggen. Er mogen straks in Japan drie Nederlanders meedoen aan de Olympische marathon. Abdi Nageeye heeft zich al geplaatst. Hij heeft de limiet gelopen en aan zijn tijd gaat echt niemand meer aankomen. Achter hem strijden we met z'n vieren om de resterende twee plaatsen: Michel, Bart van Nunen, Khalid Choukoud en ik.

Het zou maar zo kunnen dat we alle vier aan de start staan van de marathon van Rotterdam op 5 april en daar tegelijk een limietpoging doen. Stel dat we alle vier de limiet van 2.11.30 lopen. Dan wil dat niet automatisch zeggen dat de twee snelsten samen met Abdi naar de Spelen gaan. De plekken twee en drie zijn zogenaamde aanwijsplekken. De Atletiekunie beslist uiteindelijk.

Ik heb mijn deelname aan Rotterdam overigens bevestigd. Het is nu definitief dat het op 5 april moet gaan gebeuren. Ook het tijdpad richting de beslissende marathon heb ik met mijn trainer Titus Fierkens inmiddels helemaal uitgezet.

Ondertussen ben ik ook nog genomineerd voor de verkiezing Sportman van de Liemers. Leuk. Temeer daar Titus is genomineerd bij de coaches en teamgenote Bregje Sloot bij de vrouwen. Forza Running Team Liemers!

Deel dit artikel