Een laatste test voor Hamburg #missionmarathon 11 april

Dresden Halve Marathon - De strijd in de strijd

Na de marathon van Valencia op 6 december 2020 staat mijn eerste race voor de deur. Een speciale invitatie halve marathon in Dresden. De laatste test voor de marathon van Hamburg op 11 april.  De focus ligt natuurlijk op de marathon, maar de halve marathon in Dresden is er wel een waar ik veel zin in heb en naar uitkijk om meerdere redenen. 

In de maand januari ben ik na het lopen van de Olympische limiet weer op gaan bouwen in de training. Eerst in Nederland en de laatste 7 weken op hoogte in Kenia. Op 2400 meter hoogte in het dorpje Iten is de tijd voorbij gevlogen. De trainingen in Kenia zijn goed gegaan en ik voel dat ik klaar ben om mijn persoonlijk record van 1:03.11 aan te vallen. Dat betekent kilometertijden sneller dan 3:00. Een snelheid van meer dan 20 km per uur over 21 kilometer. Op 18 maart ben ik teruggekomen en met 3 negatieve coronatesten mocht ik net mijn startnummer 512 ophalen. 

Naast de race tegen de klok komt er hopelijk ook een mooie strijd met Bart van Nunen en Björn Koreman. Beide atleten hebben ook al de Olympische limiet op zak op de marathon. De selectiekeuze voor de Olympische Spelen gaat op dit moment tussen ons drieën terwijl er maar twee plekken beschikbaar zijn. Officieel tellen resultaten op de halve marathon niet mee in de keuze van de atletiekunie. Echter kan de positie op de wereldranglijst wel worden meegenomen waarbij tijden omgezet worden in punten. Op de marathon wordt het aantal punten bepaald door de twee beste resultaten van een atleet. En hier komt het interessante met het oog op de selectie voor de Olympische Spelen. Van die twee resultaten mag er één een halve marathon zijn. Een goede tijd op de halve marathon kan dus bijdragen aan een goede wereldranglijst op de marathon. 

De race zal op zondag 21 maart om 13:30 uur starten. Naast een halve marathon heeft het evenement ook een 10km en een marathon. Op de marathon gaan de Nederlanders Ronald Schroër en Tom Hendrikse op jacht naar de Olympische limiet. Dat wordt dus ook interessant. Alle informatie rondom de wedstrijd is hieronder te vinden: 

Starttijd Halve Marathon 13:30 uur :
Livestream Dresden Halve Marathon

Startlijst & live results Dresden Halve Marathon 

Website Dresden Halve Marathon 

Wereldranglijst Marathon – De onderlinge verhoudingen van de Nederlanders

Titelfoto: Erik van Leeuwen 
 

Deel dit artikel