Column Westervoort Post - Woensdag 21 oktober 2020

Drie weken naar Font Romeu

Zijn we weer. Een ervaring rijker en een illusie armer, zou ik haast zeggen. Maar dat is niet zo. Ik ben zeker geen illusie armer na de teleurstellend verlopen wedstrijd in Londen. 6 december doe ik in Valencia een nieuwe poging de limiet te lopen. Dat moet gewoon kunnen. Samen met mijn trainer Titus Fierkens en de medische mensen hebben we ‘Londen’ geanalyseerd en we komen steeds tot dezelfde conclusie: ik was er klaar voor, maar de kou en regen die op mijn spieren sloegen hebben me genekt. Kan gebeuren. Achteraf ben ik blij dat ik op tijd ben uitgestapt en niet nog vijf of tien kilometer ben doorgelopen. Ik heb een weekje rustig aan gedaan om mijn lijf te laten herstellen en daarna de trainingen gewoon weer opgepakt. Het gaat goed en ik voel me goed.

We hebben ook een mooi plan gemaakt richting ‘Valencia’. Een belangrijk onderdeel is een hoogtestage van ruim drie weken in Font Romeu. Een dorp op 1850 meter hoogte in de Franse Pyreneeën. Zaterdag ga ik samen met een klein groepje atleten, waaronder onder andere Mike Foppen en Thijs Nijhuis die kant op tot 16 november. In de atletiekwereld is Font Romeu een bekend oord. Mo Farah traint er vaak voor grote wedstrijden en vroeger ook de bekende Nederlandse atleet Greg van Hest. Zelf ben ik er nog nooit geweest en dat maakt het leuk. Weer eens ergens anders.

Het is ook fijn om samen met Mike Foppen & Thijs Nijhuis te gaan. Op de 5 en 10 kilometer is Mike momenteel veruit de beste van Nederland. Hij is niet, zoals ik, specifiek in voorbereiding op een wedstrijd. Voor hem is het meer een trainingsstage om zijn basis verder te verbreden. Thijs is een Deen die ook half Nederlands is. Hij bereidt zich net als ik voor op de Marathon van Valencia. Hierdoor kunnen we zeker veel van de trainingen combineren. We zitten daar straks een beetje in onze eigen bubbel. Hoewel reizen vanwege corona niet gangbaar is nu, is dat voor ons geen punt. In feite gaan we daarheen voor ons werk.

In de aanloop naar ‘Valencia’ loop ik geen wedstrijden meer. De Zevenheuvelenloop in Nijmegen op 15 november stond wel op mijn programma, maar die is ook afgelast. Internationaal zijn er nog wel wedstrijden die doorgaan, maar nog een wedstrijd is voor mij geen must. Ik ga gewoon lekker met trainingen toewerken naar 6 december. In het volste vertrouwen dat het me die dag wel gaat lukken.

Deel dit artikel