Mijn debuut in Oranje

Europese Kampioenschappen Landenteams - 5000 meter

Vandaag maak ik mijn debuut in Oranje. Een droom die uitkomt. Altijd heb ik gekeken op televisie naar het Nederlands team en heb ik ze toegejuicht. Vanavond mag ik zelf het oranje shirtje aantrekken en Nederland vertegenwoordigen. Een enorme eer. Ik zal dat doen op het EK voor landenteams op de 5000 meter in Cluj-Napoca in Roemenië

Het leuke aan dit toernooi is dat de tijden niks uitmaken. Ik zal strijden voor een z’n hoog mogelijke klassering in mijn race. De eerste plaats levert 12 punten op, de tweede 11 en zo gaat de score naar beneden per plek. In totaal zijn er 48 onderdelen. 24 bij de mannen en 24 bij de vrouwen. Alle punten worden bij elkaar opgeteld en zo krijgen we als land een puntentotaal. 

Wij strijden in de First League. Dit is het tweede niveau in Europa onder de Super League. De twee landen met de hoogste score promoveren naar de Super League. Dat zou te gek zijn natuurlijk. De drie teams met de laatste score degraderen naar de Second League. Dat mag natuurlijk niet gebeuren.

Het toernooi duurt twee dagen. Mijn race zal zijn op zaterdag 19 juni om 20:20 lokale tijd. Dat is in Nederland 19:20 uur. Ik sta mijn persoonlijk record vierde op de deelnemerslijst. Ik hoop dat ik die positie kan waarmaken en hopelijk zelfs nog wat meer punten kan scoren voor Nederland. Ik heb heel veel zin in de race en mijn debuut in Oranje. 

Alle informatie is de vinden via de linkjes hieronder. 

De deelnemers:
https://liveresults.european-athletics.com/en/results/athletics/entries-by-event-men-s-5000m.htm

De livestream: 
https://athletics.eurovisionsports.tv/event/39/european-athletics-team-championships-1st-league-cluj

Live results:
https://liveresults.european-athletics.com/en/results/athletics/daily-schedule.htm

De racewebsite 
https://cluj2021.ro/en/event/#teams  

Het Nederlands team:
https://www.atletiek.nl/nieuws/48-atleten-naar-europese-kampioenschappen-landenteams

Foto: Erik van Leeuwen x Atletiekunie

Deel dit artikel