Een verslag van Omroep Gelderland

Frank Futselaar focust nu al op de olympische marathon van Parijs

DOETINCHEM - Frank Futselaar liep afgelopen jaar geen enkele marathon uit. Maar toch richt de Arnhemse atleet zich volledig op deze afstand. In 2024 wil hij erbij zijn op de Olympische Spelen van Parijs.

Op een sponsoravond in het Amphion Theater in Doetinchem sprak hij die ambitie nadrukkelijk uit. "Het zou fantastisch zijn om die marathon te lopen op de Champs Elysées. Hopelijk gaat deze groep mensen dan met mij mee."

Zijn trainer Titus Fierkens ziet zijn pupil dat zeker halen. "Ik denk dat Frank kan doorgroeien naar een tijd van 2.06 op de marathon. En dat is echt wel goed genoeg voor deelname in Parijs."

Bekijk hier hoe Futselaar denkt over zijn olympische plannen:

 

poster

  

Futselaar probeerde afgelopen jaar tevergeefs kwalificatie af te dwingen voor de Olympische marathon van Tokio. Hij liep zelfs twee marathons in een week, maar het hele jaar haalde hij geen enkele keer de finish. "Ik heb er echt alles voor gedaan. Maar na het halen van de limiet, moest ik die nog verbeteren en dat lukte helaas niet. In het voorjaar moest ik met kramp uitstappen. In Amsterdam was ik net ziek geweest. Het zat niet mee, maar het komt in de toekomst echt wel goed."

"Toch heb ik een mooi jaar gehad op andere afstanden. Ik heb een persoonlijk record gelopen op de halve marathon van 1.02.48 en ook een pr op de tien kilometer op de baan. Ik heb mijn debuut gemaakt in het Nederlands team in Roemenië. De komende maanden ga ik terug naar de basis: de tien kilometer en de halve marathon. We gaan aan de tekentafel zitten om te kijken wat ik ga lopen. Misschien het EK in München, dan kan ik me proberen te kwalificeren op de tien kilometer. Maar uiteindelijk ga ik weer marathons lopen."

Kenia als tweede thuisland

Futselaar bereidde zich voor op hoogte in Kenia en dat wil hij in 2022 weer doen. "Het staat weer op de planning voor februari of maart. Lekker de winter in Nederland ontlopen. Het is een beetje mijn tweede thuisland geworden. Ik train daar zo fijn. Het is een mooie plek om tot rust te komen, maar ook om echt die hardloop-vibe te voelen."

"In Kenia draait alles om hardlopen. Om mee te mogen doen aan wedstrijden in Europa, moeten ze de top halen in hun eigen land en zijn ze meteen wereldtop. Maar als ik daar loop, ben ik echt niet de slechtste. Ik laat echt wel wat Kenianen achter me."

Lees hier het artikel op de website van Omroep Gelderland
https://www.gld.nl/sport/7432994/frank-futselaar-focust-nu-al-op-de-olympische-marathon-van-parijs

Deel dit artikel