Blog - Westervoorts Nieuwsblad september 2024

Het najaars-wegseizoen is begonnen -

Het najaars-wegseizoen is begonnen. En hoe! Op zondag 8 september heb ik de BIG10 in
Utrecht gelopen. 10 kilometer in 29.09 minuten. Geen pr (dat staat op 28.43), maar wel
gewoon een heel goede tijd. In de eindsprint moest ik Juan Zuiderlijn net voorlaten helaas, maar dat doet niets af aan het goede gevoel van het niveau van de wedstrijd. 



Afgelopen zondag heb ik ook meegedaan aan de 10 kilometer van de Airborne Freedom Run in Arnhem en gewonnen in 31:18. Het was een prachtige thuiswedstrijd, hoewel die dag voor mij meer in het teken stond van Airborne Freedom Run Mini voor kinderen. Ik heb de organisatie ondersteund in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem. Heel leuk om te doen en met 600 deelnemers was het ook een succes. Daarnaast lag er op het Marktplein een 'echt' atletiekstadion met twee mobiele kombochten. Deze mobiele kombochten zijn gebouwd door Bordbusters uit Huissen in opdracht van de Atletiekunie & Sportbedrijf Arnhem. Vanuit het initiatief Urban Tracks heb ik dit proces mogen begeleiden samen met mijn compagnon Kees Adema. Meer dan 1000 kinderen hebben gebruik gemaakt van de bochten en waren er niet vanaf te krijgen. Heel gaaf om te zien hoe het concept écht werkte. De bochten zullen ook worden ingezet richting het EK indoor atletiek in Apeldoorn 2025 en kunnen door evenementen en gemeentes worden ingezet. 



Nu is het toewerken naar twee grote wedstrijden. De Dam tot Damloop over 10 Engelse mijl (16,1 km) komende zondag in Amsterdam en dan op zondag 6 oktober het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon in Breda. Vorig jaar werd ik daar tweede. Dit jaar wil ik een gooi doen naar de titel. Ik voel me erg goed en dat geeft vertrouwen natuurlijk.

Mensen vragen regelmatig hoe het gaat met trainen nu ik een paar maanden geleden vader ben geworden van dochter Luna. Gelukkig kan ik zeggen dat het goed gaat. Met mij, met Luna en met moeder Liesse-Lotte. Het is natuurlijk een grote verandering, maar het is ons al vrij snel gelukt weer een zekere balans te vinden. Een voorwaarde is wel flexibiliteit. Luna was vorige week een paar dagen niet zo lekker en op een gegeven moment wilden we toch even bij de huisarts langs. Daar moest een training voor uitstellen of aanpassen. Dat lukt dan ook altijd wel. Binnenkort wordt het wel weer anders omdat Liesse-Lotte haar werk weer gaat oppakken. Maar ook dat gaan we proberen goed te regelen. Met andere woorden: Alles goed hier. Op naar een twee prachtige wedstrijden met hopelijk mooie klasseringen en goede tijden!

Deel dit artikel