Blog - Westervoorts Nieuwsblad Juli 2024

Het seizoen afgesloten als vader

Elke vier weken mag ik een blog schrijven in het Westervoorts Nieuwsblad. Lees het blog hieronder ook digitaal :) 

Wat ik vier weken geleden aankondigde is inmiddels een feit: mijn vriendin Liesse-Lotte en ik zijn moeder en vader geworden. Op vrijdag 5 juli van een dochter genaamd Luna. Helemaal volledig: Luna Hannah Rozemarijn Futselaar. Klinkt dat of klinkt dat niet! Je leven staat in zo’n periode natuurlijk een beetje op z’n kop. Weinig trainen, korte nachten en als gevolg daarvan een slaaptekort.

Toch heb ik op zaterdag 13 juli alweer een wedstrijdje gelopen. Een 5 km-loop in Voorthuizen. Mijn manager woont in Voorthuizen en daar meedoen is ieder jaar een soort geste aan hem. Nog gewonnen ook. Op een lastig, bochtig parcours in een redelijke tijd van 14.26 minuten. Van de organisatie kreeg ik als prijs een rompertje voor Luna. Heel attent.

De tweede overwinning in korte tijd, want op zaterdag 29 juni heb ik ook de 10 km van de Stadsloop Appingedam gewonnen. In 29.38 minuten. Daar stond een best wel sterk veld en ik moest-em op het eind nog flink doortrekken ook. Tom Hendrikse finishte twee seconden achter me en Mustefa Kedir drie seconden. Een mooie overwinning. Deze en de komende weken focus ik me op thuis. Wel wat trainen natuurlijk, maar geen gekke dingen. Komende vrijdag beginnen in Parijs de Olympische Spelen en ik ga er toch heen! Weliswaar niet als deelnemer, maar als toeschouwer. Vrijdag 9 augustus weg, zondag 11 augustus terug. We kunnen overnachten bij mijn broer die in Parijs woont. Op zaterdag pakken we de marathon van de vrouwen mee en op zondag die van de mannen. Op zaterdagavond is er op hetzelfde parcours ook nog een marathon voor recreanten met 10.000 deelnemers. Een groep Nederlandse deelnemers heb ik vorige week nog een clinic gegeven op Papendal. Leuk om daar straks een paar dagen te zijn, te trainen in de stad en de sfeer proeven.

Tot zover. Ik zit aan mijn maximale hoeveelheid woorden en ik hoor wat geluidjes in de
kinderslaapkamer…

Deel dit artikel