COLUMN FRANK FUTSELAAR, woensdag 8 april 2020

Het weersvooruitzicht is fantastisch

Westervoorter Frank Futselaar hoopt op 8 augustus 2021 aan de start te staan van de Olympische marathon in Japan. Het project 'Team Futselaar 2020' maakt het mogelijk dat hij zich daar zo goed als mogelijk op voorbereidt. In deze krant doet Frank Futselaar iedere vier weken verslag van zijn vorderingen.

Het blijft raar. Ik schrijf dit op vrijdag 3 april. Normaal gesproken zou de spanning er nu vol op staan en het nog maar twee dagen zijn tot zondag 5 april, de dag van de marathon van Rotterdam. Het weersvooruitzicht is fantastisch: 19 graden. Misschien zelfs al iets te warm, maar we lopen 's ochtends. Ideaal dus.

Terug naar de realiteit. Er is geen marathon in het vooruitzicht voorlopig en al helemaal geen Olympische Spelen. Ik ben gewoon lekker relaxed aan het trainen. Een beetje freewheelen, werken aan de basis. Het geeft me de ruimte wat meer tijd aan school te besteden. Ik sta twee halve dagen in de week voor een bovenbouwklas op basisschool De Troubadour in Elden. Nu natuurlijk niet, maar een collega is ziek en daardoor komt er tijdelijk wat meer op mij af. Het moet allemaal digitaal nu en daar leer je ook weer van. Vrijdag hadden we trouwens alle kinderen weer even op school. Dat was gewoon leuk.

En verder. Ik ben natuurlijk bezig met de planning. Wordt het na de zomer de marathon van Amsterdam op 18 oktober of die van Rotterdam (die is verplaatst) op 25 oktober? Ik heb wel een voorkeur, maar die spreek ik nog even niet uit. Er spelen meer zaken mee. Wat willen de anderen bijvoorbeeld? We moeten toch proberen weer met een paar man afspraken te maken. Als je samenwerkt kom je tot een snellere tijd.

We hebben in deze periode ook veel contact met de sponsors van mijn Olympische project. Nu de Spelen zijn uitgesteld hoop ik dat ze allemaal een jaar langer willen doorgaan, maar daar moet uiteraard over worden gesproken. Ook iets waar nu alle tijd voor is.

Sportief is er weinig om naar uit te zien. Stiekem hoop ik dat eind augustus het EK atletiek in Parijs doorgaat. In februari heb ik me in Barcelona geplaatst voor de halve marathon en het zou mooi zijn als ik daar in de zomermaanden rustig naartoe kan werken.

Maar zoals met bijna alles heerst er vooral onzekerheid. Zoals dat voor mij geldt op sportief gebied, geldt dat op dit moment voor veel anderen op andere gebieden. Niet makkelijk, maar probeer positief te blijven denken. Er komen ook weer andere tijden!

Deel dit artikel