Virgin Money London Marathon

London Marathon

Op 4 oktober ga ik in Londen op jacht naar de Olympische limiet op de marathon. 2 uur, 11 minuten en 30 secondes. Het wordt een hele gekke en speciale race door het centrum van Londen over een parcours van ruim 2 kilometer. 

Het was een teleurstelling dat de marathon van Amsterdam moest worden afgelast. Ik weet dat Le Champion er alles aan heeft gedaan om het door te laten gaan. Achter de schermen was London Marathon het alternatief. Mede dankzij het snelle handelen van Volare Sports en de Atletiekunie kon ik worden toegevoegd aan het wedstrijdveld. 

De Londen marathon zal dit jaar ook heel anders zijn dan normaal. Er zijn geen duizenden lopers, maar slechts 50 genodigde atleten. Al deze atleten willen voor een top tijd gaan. Waaronder de twee beste marathonlopers aller tijden, Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele. Zij zullen op jacht gaan naar een wereld record en wellicht een officiële tijd onder de twee uur?! Daarachter zal ik met een veel andere lopers op jacht gaan naar de Olympische limiet. Een van de hazen is Sir Mo Farah. Viervoudig Olympisch kampioen op de 5000 en 10.000 meter uit Engeland. 

Het parcours zal ook veranderd worden. Over een ronde van ruim twee kilometer rondom St. James Park zullen we de strijd aangaan met de klok. Daarnaast zal het circuitachtige parcours volledig worden afgesloten van publiek. De finish zal wel, zoals vertrouwd, zijn voor Buckingham Palace. Het paleis van de Koningin. 

Nadat eerder dit jaar de Marathon van Rotterdam moest worden afgelast en ook die van Amsterdam kijk ik uit naar deze kans. Het ziet er naar uit dat er alles aan gedaan wordt om het veilig te organiseren rondom het Coronavirus. Zo zullen alle betrokkenen de laatste dagen in een "bubbel" komen te zitten en worden er meerdere testen uitgevoerd. 

Voor nu nog ruim 5 weken tot de start waarin hard getraind zal worden. Ik heb er zin in! 


https://www.virginmoneylondonmarathon.com

Foto: Barbara Kerkhof

Deel dit artikel