11 April 2021 – 8:30 uur

NN Mission Marathon – Airport Twente

Aanstaande zondag ga ik van start bij de marathon op het vliegveld van Twente. Hier vindt de #missionmarathon plaats die eigenlijk in Hamburg zou zijn op 11 april. Toen ik vorige week na 32km moest uitstappen bij de marathon in Siena dacht ik er niet meteen aan om dit weekend te starten. Wel ben ik direct met het herstel begonnen. Omdat de schade meeviel en het herstel goed gaat heb ik samen met mijn medisch team en trainer Titus Fierkens besloten er voor te gaan. 

Na een echo bij Fysiotherapie Centrum Westervoort en een bezoek aan de sportarts afgelopen dinsdag bleek dat er geen schade is aan mijn kuitspier. Wel was deze flink beurs door de kramp en was de massage pijnlijk. In samenwerking met de fysio’s van Topsportief, Fysiotherapie Centrum Westervoort en Osteopathie praktijk de Klingelbeek hebben we een intensief behandelplan voor afgelopen week gemaakt en dat gaat goed. De kuit reageert goed en is bijna weer helemaal ontspannen. Ik heb gisteren 10 minuten op wedstrijdtempo kunnen lopen en dit voelde goed. Ook heb ik bij Herzog compressiekousen aangemeten voor extra steun aanstaande zondag. 

Voor nu kijk ik uit naar de strijd van zondag. Het liefste had ik vorige week de race uitgelopen, maar dat hoort ook bij de sport. Ik heb mezelf afgevraagd waarom ik niet zou starten aanstaande zondag. Naast de kuit voelde ik mij goed in Siena. 
Met groen licht van de medische kant en de zin om te racen ga ik vol goede moed de wedstrijd lopen zondag. 

Ik wil Global Sports Communication en Volare Sports bedanken voor het snelle handelen na mijn uitstappen vorige week en de mogelijkheid om aanstaande zondag te mogen starten.

De startlijsten van alle deelnemers zijn ook beschikbaar. 
Klik hier voor de startlijsten 

De race zal aanstaande zondag om 8:30 van start gaan. Het zal live te zien zijn op Ziggo Sport en YouTube. 
Klik hier voor de livestream op YouTube. 
De YouTube link werkt niet als je in Nederland bent omdat het op televisie komt. Misschien met een VPN wel. 

Houdt ook de website van de race in de gaten voor alle informatie. 
Website Mission Marathon 

Deel dit artikel