Een overwinning en atletiekfeest in Aalten

Overwinning Gerard Tebroke Memorialloop 10km

Het was weer een hardloopfeest in Aalten. De jaarlijkse memorial aan een van Nederlands beste hardlopers ooit. Gerard Tebroke. Met een persoonlijk record van 27:36 op de 10.000 meter is hij nog steeds de nummer 2 allertijde op deze afstand. Prachtig om te zien hoe de oud inwoner van Aalten jaarlijks erkend & herdacht wordt met een prachtige wedstrijd. De familie te Brake is een van de drijfende krachten achter deze bijzondere wedstrijd met vele vrijwilligers. 

In 2018 deed ik voor het laatst mee. Toen won ik race nét van Bart van Nunen in een tijd van 30:06. Dit jaar ging Bart, mijn teamgenoot tegenwoordig, mee om te supporteren. Dit jaar heb ik de editie weer kunnen winnen in een tijd van 29:39. Na de eerste ronde liep ik los van Björn Koreman en Luuk Maas die tweede en derde werden. De race gaat altijd over 5 rondes van 2 kilometer. Het centrum van Aalten stond bomvol mensen. Het was gaaf om telkens onder een groot applaus langs de supporters in het centrum te lopen. 

Ik kon het tempo in mijn eentje aardig hoog houden. Het parcours is uitdagend met de vele bochten en zelfs een redelijke klim. Wat mij betreft een geweldig rondje voor een Nederlands of Achterhoeks Kampioenschap 10 kilometer waarbij het niet gaat om de snelle tijden. Misschien ooit in de toekomst. Met de eindtijd van 29:39 ben ik tevreden. Volgende week staat de Halve Marathon van Zwolle op de planning. 

 

Bekijk hier de volledige uitslag - https://my.raceresult.com/279824/results#5_53936C

Foto's van de Gerard Tebroke Memorialloop

Deel dit artikel