12 februari 2023 - Een persoonlijk record & een bronzen medaille

Schoorl - Het Nederlands Kampioenschap 10 KM - 28:43

Na drie afgelaste edities konden we als atleten eindelijk terugkeren naar Schoorl voor het NK 10 km op de weg. Voor mij het belangrijkste tussendoel richting de Rotterdam Marathon. Na het trainingskamp in Namibië en een andere manier van trainen had ik veel zin in de race.



Het raceplan was om vooral op eigen kracht kilometer drie door te komen die bijna alleen maar omhoog gaan. Niet forceren om te vroeg in het zuur te komen en daarna hard door te lopen tot 7 km. Vanaf 7 km zou ik echt gas gaan geven en alles geven tot de finish. Heel veel viel samen in de uitvoering van dit plan. De laatste 7 kilometer kon ik namelijk echt versnellen omdat ik mijn energie goed had verdeeld.



Veel atleten waren te hard gegaan in het begin. De laatste drie kilometer kon ik in het Nederlands Kampioenschap Klassement  opschuiven van plek tien naar een bronzen medaille in een mooi persoonlijk record van 28:43. Mijn vorige officiële toptijd stond op 29:20. Met de eerste vijf kilometer in 14:33 en de tweede vijf kilometer in 14:10 liep ik een negatieve split. Het raceplan en de uitvoering ervan gaven een super goed gevoel. Helemaal als tussendoel richting de Rotterdam Marathon.

Deel dit artikel