Ga jij mee met ons hardlopen in de frisse lucht tussen de bergen?

Seefeld Trainingsstage Najaar

We gaan weer op trainingsstage in Seefeld. Misschien wordt het wel een onderdeel van jouw ideale voorbereiding op een wedstrijd in het najaar. Zelf bereiden wij ons voor op de Dam tot Damloop (Liesse-Lotte & Frank), Het NK Halve Marathon in Breda (Frank) en de marathon van Valencia (Liesse-Lotte)

Wil jij mee? 
Van 2 t/m 9 september begeleid ik samen met Liesse-Lotte Hoogakker een groep hardlopers in de Alpen. Hoe ziet deze week eruit? We kijken vooruit door een beetje terug te blikken op de eerdere edities. 

Waarom een trainingskamp in Seefeld? 
Voordat ik begonnen ben met het organiseren van dit trainingskamp heb ik een aantal keer samen met Björn Koreman getraind in Seefeld op 1200 meter hoogte en verbleven wij bij Hotel Wetterstein. Door het enthousiasme van het trainen op het Tiroler Hoch Plateau en de voorzieningen van Hotel Wetterstein werd het idee geboren om meer hardlopers deze omgeving te laten zien. Samen met Björn heb ik eerste twee edities georganiseerd. Dit jaar is Björn er niet bij vanwege de prioriteiten op andere zaken, maar in de toekomst hopelijk wel weer. De 1200 meter hoogte is een fijne hoogte om direct na aankomst lekker te kunnen trainen. Het is niet té hoog, maar je merkt het zeker. Bij mij persoonlijk daalt mijn saturatie in het bloed van 98/99% in Nederland naar ongeveer 95% in Seefeld. Vooral heuvelop is het te merken dat het trainen in Seefeld anders is dan op zeeniveau. Bij de welkomstborrel geven wij om die reden ook een presentatie aan alle deelnemers over de effecten van de hoogte. De theorie aan de voorkant helpt om mentaal te accepteren dat een rustiger tempo op hoogte van belang is terwijl het trainingseffect misschien wel beter is. 



Elk niveau is welkom – De mystiek van de Moseren See.
We krijgen vaak vragen van hardlopers of deze hardloopweek wel goed is voor hen. ‘Kan ik trainen met professionele atleten’ of ‘ben ik wel goed genoeg?’ horen wij dan.
Het is antwoord is: Het is juist een goed idee! Wij houden rekening met elk individu en kunnen veel kennis delen vanuit onze ervaringen. De kern van eerste groepstraining de afgelopen editie bestond bijvoorbeeld uit 10 a 15 x 250 meter rondom  Möseren See. Een mysterieuze en filmlocatie waardige plek midden in het bos met een vlak rondje eromheen. Wie lieten de deelnemers individueel starten als bij een tijdrit in de Tour de France. Op het speelse stuk van 250 meter liep iedereen op zijn of haar eigen niveau zonder het gevoel van competitie. Iedereen trainden alleen, maar toch ook samen omdat we steeds op het zelfde stuk heen en weer liepen en daardoor elkaar in het zicht hadden. Daarnaast deden we speelse en effectieve loopscholing die voor iedereen goed is.



Herstellen in Hotel Wetterstein
De vele indrukken van de bergen, nieuwe mensen ontmoeten en hardlopen op hoogte. Het zijn veel prikkels waardoor genoeg rust belangrijk is. De combinatie met Hotel Wetterstein zorgt wederom voor een onbezorgd verblijf. Gezond en genoeg eten staat drie keer per dag klaar in de lounge. De lounge fungeert als een woonkamer voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek, een kopje koffie of een spelletje op elk moment van de dag. Voor Liesse-Lotte, Björn en mij was het de afgelopen drie edities steeds prachtig om te zien hoe de groep mede dankzij het ontspannen samenzijn in de lounge een hechte groep werd. Alsof we elkaar al jaren kende.



Groepsreis of toch niet?
Tijdens de week trainen we vier keer echt als groep samen. We zijn op deze dagen ongeveer twee uur samen bezig in de ochtend. Dus ja, er zijn groepsactiviteiten om bij aan te haken, die overigens niet verplicht zijn, maar wel heel leuk. En nee, het is niet de typische groepsreis want je hebt eigenlijk nog veel meer tijd om de omgeving te ontdekken en te relaxen. Zo gaan veel deelnemers in kleine groepjes of individueel hardlopen, wandelen en/of fietsen in de omgeving. Omdat wij als organisatie de omgeving erg goed kennen kunnen wij iedereen makkelijk op pad sturen naar de mooiste en beste plekken waar je normaal niet zo snel komt.

De hardlooppuzzel - Op naar jouw volgende doel
Wij zorgen ervoor met onze begeleiding dat ieder individu kan doen wat binnen zijn of haar niveau ligt. Dat is de basis van de invulling de gehele week. Naast het fysieke trainen op hoogte is het een mooi mooie week vanwege de vele gesprekken die plaatsvinden over het hardlopen. Alle facetten van de puzzel komen op tafel. Voor elke deelnemer heeft het hardlopen een individuele betekenis en iedereen loopt voor een ander doel. Elke hardloper is wel met ‘iets’ bezig zoals voeding, materiaal, trainingsschema’s, wedstrijden ect. Hierbij kunnen wij, maar ook de deelnemers onderling, elkaar vaak bij helpen. In de weken na de reis krijgen wij altijd veel berichten van persoonlijke records, nieuwe doelen en motiverende trainingen. Iedereen gaat naar huis met de motivatie om in de eigen omgeving keuzes te maken om veel plezier uit het hardlopen te halen. Dat is een van de leukste aspecten van deze week voor de organisatie. Dit was alle drie voorgaande edities het geval.

Dus lijkt het jou ook wat? Van 2 t/m 9 september organiseren wij weer een hardloopweek in Seefeld. Wellicht is het voor jou de ideale voorbereiding op een van de vele wedstrijden in het najaar. Op individuele basis kan je ook eerder komen en/of langer blijven. Mocht je vragen hebben schroom dat niet om deze te stellen.

Bekijk alle informatie en schrijf je in via:  
https://hotelwetterstein.com/trainingsstage-seefeld

Vragen? Mail naar:
Info@frankfutselaar.com
 


 

Deel dit artikel