COLUMN FRANK FUTSELAAR, september 2019

September 2019 - Dam tot Damloop

Dit keer heb ik gewacht met het schrijven van deze column tot het begin van de week. Waarom? Omdat zondag de Dam tot Damloop was en die wedstrijd al maanden omcirkeld om mijn agenda stond. Ik wilde voluit gaan om precies vier weken voor de Marathon van Amsterdam (20 oktober) mijn vorm te testen.

De kennis die ik zondag heb opgedaan, neem ik mee naar Marathon van Amsterdam. Ik wil daar sowieso sneller lopen dan in april in Düsseldorf (2.16.58), maar of je weggaat op 2.12 of 2.14 is toch heel anders. We gaan het zien.

Het parcours van de marathon heb ik trouwens al verkend. Vorige week donderdag heb ik daar een dagje voor uitgetrokken. Met name een lang stuk langs de Amstel, zes kilometer heen en zes kilometer terug, kan lastig zijn, vooral als er wind staat. Het is gewoon handig dat je het hebt gezien en dus niet voor verrassingen komt te staan.

Voor mensen die nog willen weten waarom ik begin september heb afgezegd voor de KrampRun in Varsseveld. Ik had een blaar overgehouden aan de Tilburg Ten Miles de week daarvoor en het leek me gewoon niet handig te gaan draaien en keren in Varsseveld. De 10 mijl van de Bridgeloop in Arnhem heb ik daarna niet volle bak gelopen, in marathontempo. Gewonnen ook, 50.46, een parcoursrecord. Ik maak nu veel kilometer. Vorige week totaal 180 kilometer, zoveel had ik nog nooit eerder gelopen in een week. Dat was pittig, maar ik heb het goed verteerd. En weer doorgaan!

Deel dit artikel