COLUMN FRANK FUTSELAAR, augustus 2019

Super entourage in St. Moritz

Even zitten nu en werken aan mijn column. Het is vrijdag 23 augustus, rond het middaguur. Vanochtend een duurloop gedaan van 25 kilometer. Mijn logboek geeft aan dat ik de afgelopen zeven dagen 154 kilometer heb gelopen. Veel, maar daarvoor ben ik ook hier, in St. Moritz in Zwitserland op 1800 meter hoogte. Echt super. Ik ben op trainingsstages geweest in Kenia en Zuid-Afrika, maar de hele entourage maakt het hier nog mooier. De omgeving trouwens ook met die bergen en meren.

Er zit momenteel een heel internationaal atletengezelschap in St. Moritz. Voornamelijk middenafstandslopers. De Noorse broers Ingebrigtsen, maar ook een deel van de Amerikaanse WK-selectie. Zij bereiden zich voor het WK eind september begin oktober in Doha. Aan de snelheid van die jongens kan ik echt niet tippen. Maar goed, mijn doel is ook de marathon. Het zijn allemaal wel prima gasten. Atleten, ook de echte toppers, zijn over het algemeen heel benaderbaar.

Zelf deel ik mijn appartement met Björn Koreman. Een trainingsmaatje die in oktober zijn eerste marathon loopt in Eindhoven. Mijn trainer Titus Fierkens is deze week ook in St. Moritz, net als mijn teamgenoten Rijk Nabuurs en Saskia Weinans. We trainen samen, maar doen ook specifiek onze eigen dingen. De duurloop van vanochtend bijvoorbeeld hebben we met z'n achten gedaan. Ook wat pupillen van de trainingsgroep van Bram Wassenaar. Björn en ik zijn wel wat sneller dan de rest, maar dan draai je af en toe om en loop je de anderen weer tegemoet. Uiteindelijk is het dan toch: samen uit, samen thuis.

Overmorgen (vrijdag) breek ik hier na drie weken op en zondag loop ik dan de Tilburg Ten Miles. Het weekend daarna de KrampRun in Varsseveld, op 15 september de Bridge tot Bridgeloop als training en op 22 september de Dam tot Damloop. Tegen die tijd komt langzaam de Marathon van Amsterdam op 20 oktober in zicht. Het gaat erom spannen.

O ja, de vorige keer schreef ik over een voetblessure die me parten speelde. De pijn is niet helemaal weg en ik ben ook nog steeds aan het koelen na iedere training, maar over het geheel genomen gaat het goed. Anders loop je ook geen 154 kilometer in een week natuurlijk. Groeten!

Deel dit artikel