Geen race, maar wel een goede training

Terugblik Sevilla Marathon

De afgelopen maanden had ik mij Sevilla Marahton heel anders voorgesteld. Helaas ben ik drie weken voor Sevilla flink ziek geworden. Door een heftige griep heb ik een week met koorts op bed moeten liggen en is de conditie achteruit gegaan. 

De laatste twee weken voor Sevilla waren erg lastig. Ga ik mij al afmelden of kan ik misschien toch fit aan de start staan? Het waren gedachten die door mijn hoofd gingen. De trainingen gingen steeds beter, maar nog niet helemaal hoe het was. Samen met mijn coach Grete heb ik besloten om er ieder geval een goede training te maken door op gevoel te lopen en mij niet te bemoeien met het tempo. Ik vond al snel een mooie goede groep van 3:07 per kilometer. Het niveau van mijn persoonlijk record. Dit voelde erg goed en ik besloot op dit tempo mee te gaan. De groep viel echter uit elkaar rond 15 kilometer doordat er versneld werd. Ik liep verder met 2 andere atleten. Het tempo zakte terug naar boven de 3:10 per kilomter. Ik had geen horloge, maar voor mijn gevoel zelf naar 3:15.. Toen heb ik besloten om vanaf 19 kilometer zelf tempo te maken tot 25 kilometer richting 3:07 per kilometer. Dat lukte erg goed. Eén atleet volgde mij en we haalde alweer flink wat atleten in die terug aan het vallen waren. 

Uiteindelijk stopte tevreden en fris bij 25 kilometer. Hier stonden mijn vriendin Liesse-Lotte & fysio Rik Hovens al te wachten met schone kleren en herstel voeding zoals afgesproken. Dat was heel fijn. Uiteindelijk heb 25 kilometer in 3:09 gemiddeld per kilometer kunnen lopen. Een top tempo training. Ik kan met een goede basis verder bouwen richting een goede hele marathon en ben weer fit. Tijdens het lopen had ik het  echte marathongevoel te pakken. Het racen door de stad is zo gaaf. Dus nu verder bouwen naar een echte marathon. Welke dat wordt zijn we achter de schermen druk mee bezig. Dat wordt binnekort bekend.

 

De outfit van Craft Sportswear Benelux was speciaal ontworpen voor de marathon van Sevilla. Gelukkig kan ik de outfit bij de komende races ook aan want ik vind deze te mooi om in de kast te hangen. Bedankt Craft!! 


Deze toppers stonden op mij te wachten op het 25 kilometerpunt. Een super team. 
 

De foto's zijn ook gemaakt door Liesse-Lotte! 

Deel dit artikel