Op naar een top marathon op 14 april

Toch aan de start van Rotterdam Marathon

Dit was wel een weekje zeg. Toen ik op maandag 18 maart de mededeling deed dat ik niet kon starten in Rotterdam had ik niet verwacht wat er afgelopen week zou gebeuren. Natuurlijk weet je dat er reacties zouden komen, maar de steun en hulp die heb ik mogen ontvangen was overweldigend. Daar ben ik enorm dankbaar voor en geeft positieve energie. Nu ik toch mag starten zijn die steunbetuigingen een goede motivatie om op zondag 14 april volle bak voor een top marathon te gaan in Rotterdam.

‘Frank, je had je toch kunnen inschrijven voor het NK Marathon?’
Deze vraag kreeg ik veel en dit klopt als een bus. In praktijk zou ik dan redelijk ver vooraan. Net achter het elite vak waar ik nu mag starten. Het grootste probleem was echter dat ik vanuit het NK vak geen eigen bidons zou mogen neerzetten op de tafels van de organisatie elke 5 kilometer. Ook mag ik ze dan niet laten aanrijken door ‘eigen’ mensen langs kant. Binnen de regels zou dit diskwalificatie kunnen opleveren als de jury streng is. Dat zou een lastige situatie worden. De marathon is een energie uitdaging waarbij het nemen van koolhydraten via de sportdrank essentieel is. De sportdrank zit in smalle bidons zodat je op volle snelheid goed kan drinken. Het is niet te doen om met de bekertjes van de normale drankposten op hoge snelheid goed te drinken en voldoende energie binnen te krijgen.

Hazen in Venlo en nog drie weken goed trainen
Het is fijn dat ik de situatie nu achter mij kan laten en vooruit kan kijken. De focus kan weer 100% op de sport en dat is waar het omgaat. Helemaal in de laatste fase van de voorbereiding. Morgen (zondag 24 maart), mag ik de dames kopgroep van de Halve Marathon bij de Venloop hazen. Om 14:00 is het live te zien bij L1. Dit is voor mij een goede training en leuk om zo andere atleten te helpen naar mooie tijd. Daarna is het finetunen naar 14 april.

Foto: Bjorn Parée

Deel dit artikel