Samen lopen voor het goede doel & Tom

TommyBeusRun - Niet zomaar een race

De TommyBeusRun. Zondag 3 juli sta ik aan de start van de 5km in Bredevoort in de Achterhoek. Een super snel parcours, geschikt voor persoonlijke records. Het zijn leuke details, maar eigenlijk maakt het niks uit... of toch ook wel? 

De harde werkelijkheid is dat we er met z'n allen een prachtig hardloopfeest voor Tom van Beusekom van maken. Slokdarmkanker met uitzaaiingen op de lever. Een harde diagnose die moeilijk te bevatten is. De laatste weken heb ik Tom veel gezien en ongelooflijk veel respect gekregen voor de mentale manier waarop hij met de ziekte omgaat. Genieten van het leven is zijn motto. Dat doe je onder andere door hard te lopen. En het liefst zo snel mogelijk voor jezelf. Ik vind het daarom ook mooi dat ik samen met Tom het rondje heb verkend en officieel heb laten opmeten door de Atletiekunie. Op 3 juli weet jij als deelnemer zeker dat je precies 5 of 10 kilometer loopt. Hardlopen gaat niet altijd om een snelle tijd, maar toch zijn het de tijden waar iedereen naar kijkt bij de finish. Iedereen op zijn of haar eigen niveau. En dat is iets wat Tom heel mooi vindt. Dus met die gedachte is het snelle rondje misschien iets meer dan een leuk detail! 

Veel succes en plezier als je meedoet. Informatie over inschrijven en overige zaken kun je vinden via de onderstaande link:

https://my.raceresult.com/203518/info

Bert Pessink schreef een mooi artikel over de race. Lees deze via: 

https://www.hardlopen.nl/artikelen/beleving/tommybeusrun-een-strijd-met-betekenis/

 

Deel dit artikel