Organisatie Rotterdam Marathon houdt deelname tegen

Voorbereiding op de Marathon van?

Mijn ultieme voorjaarsmarathon had eigenlijk plaats moeten vinden in Sevilla op 18 februari. Zoals de meesten van jullie weten heb ik deze uitgvoerd als training omdat ik flink ziek was geweest. Samen met mijn coach en management Volare Sports heb ik op de achtergrond gelijk geschakeld naar plan B.

Dat plan zou de Rotterdam Marathon op zondag 14 april 2024 moeten zijn. Met mijn begeleidingsteam leef ik nu al een aantal weken in de onwerkelijke situatie dat de organisatie van de Rotterdam Marathon deelname tegenhoudt door geen startnummer te beschikbaar te stellen. Goed om te beseffen dat de inschrijving van het wedstrijdveld niet via normale inschrijving gaat, maar op invitatie.

In eerste instantie zou er een wachtlijst zijn voor het eliteveld. Dat was al een aparte situatie. Helemaal omdat wij aan de voorkant van het wedstrijdveld met relatief weinig atleten zijn en je als organisatie het liefst grote groepen wilt aan de voorkant. Hoe meer concurrentie, hoe meer strijd en kans op goede tijden. Daarnaast is het een Nederlands Kampioenschap waar je het liefst toch strijd zou willen hebben. Maar goed. Inmiddels zijn er al meerdere atleten, zowel internationaal als nationaal, die zich hebben afgemeld.  

Schijnbaar heeft het afmelden van deze atleten niet gezorgd voor een kleinere wachtlijst. Niemand weet op welke plek hij/zij staat op de wachtlijst. Want ik ben zeker niet de enige deze problemen omtrent deelname. Helaas. 

Ik weet dat dat veel sponsoren, vrienden en familie al plannen hebben gemaakt om naar Rotterdam te komen. Gelukkig zijn er in april genoeg snelle marathons in Europa. Dus die marathon gaat er komen, daarover geen zorgen.

Het enige wat ik ga doen is hard trainen. Nadat ik ziek ben geweest gaat het erg goed. De CPC in Den Haag viel iets tegen wat betreft de eindtijd, maar het niveau was al wel gewoon goed. Met 01.04.06 uur liep ik 21km op 3:02 per kilometer gemiddeld.

De overwinning bij de Stevensloop op de Halve Marathon was heel leuk. In Nijmegen maakte ik van de halve marathon een scherpte training door de race op te delen in 4 intervalblokken. Het programma was 3x5km op marathonniveau met 1km als ‘pauze’ op duurlooptempo. De laatste 3km mocht ik versnellen richting de finish. Uiteindelijk kwam ik op een tijd van 01.05.50 uur als eerste over de finish voor de Stevenskerk in Nijmegen. 

Ik ga door met trainen. Binnenkort maak ik bekend welke marathon het definitief wel wordt.

Deel dit artikel