Een andere insteek dan normaal

Voorbeschouwing Sevilla Marathon 2024

Sevilla Marathon. Sinds juni staat deze race al op de kalender voor een top tijd. Helaas sta ik aan de start met een ander raceplan dan gehoopt, doordat ik flink ziek ben geweest. Na de Montferland Run, op zondag 3 december, ben ik de specifieke voorbereiding begonnen met een trainingskamp op hoogte in Namibië. En met een goed gevoel, want in 's Heerenberg liep ik een persoonlijk record op de 15km van 44:36 min.

Na een prachtige stage in Windhoek met het Valley Running Team en vele kilometers met Bart van Nunen ging ik vol goede moed de laatste maand in. Helaas werd ik drie weken geleden ziek. Een flinke griep met koorts heeft mij een hele week op bed gehouden. Eigenlijk dacht ik dat het niks meer zou worden. Nadat de ziekte uit mijn lijf was heb ik de laatste weken getraind in Portugal, net over de grens bij Sevilla. Deze twee weken verliepen beter dan verwacht. Ik kon onder andere een duurloop doen van 36 kilometer en een tempotraining van 4x5 km op marathon intensiteit met een weektotaal van 190 km. Dat heeft de moraal een flinke boost gegeven. 

Een andere voorbereiding dan gehoopt en het is lastig te zeggen waar ik precies sta. Vooral omdat de marathon de marathon is. Ik ga van start omdat ik me fit voel en de afgelopen maanden heel goed heb kunnen trainen. Sevilla is een unieke marathon met genoeg concurrenten om mij aan op te trekken, een vlak parcours en vaak goede omstandigheden. Ik ga op zoek naar een hoog tempo wat ontspannen aanvoelt. Als het goed gaat dan trap ik het gaspedaal in tot de finish. Merk ik dat het lijf het toch niet aankan, dan maak ik er een goede training van en zal ik de race afbreken. Het is een andere insteek dan normaal, maar helaas is het niet anders.

Ik heb een topteam bij mij in Sevilla aan begeleiding, sponsoren en supporters. Ik ga met veel plezier de marathon in en heb zin in de race & het evenement. Het wordt in ieder geval een goede training en hopelijk nog iets meer! 

Deel dit artikel