COLUMN FRANK FUTSELAAR, juni 2019

Weer zin om te racen

De Marathon van Düsseldorf ligt alweer ruim vijf weken achter me. In mijn vorige column schreef ik er al over. Het gevoel was goed en dat is zo gebleven. Natuurlijk vanwege de tijd waarmee ik erg tevreden was (2.16.58), maar ook vanwege alles eromheen. Het feit bijvoorbeeld dat mijn trainer Titus Fierkens van drinkpunt naar drinkpunt kon fietsen en mij dan stiekem kon aanmoedigen (wat officieel niet mocht). Dat zijn van die kleine dingen die je er in die laatste tien, zware kilometers doorheen helpen. Het was sowieso een bijzondere dag. Ook vanwege de aanwezigheid langs de kant van sponsoren, vrienden en familie. Ik kijk er met veel plezier op terug.

Het hele herstel heeft denk ik een kleine maand geduurd. De eerste week na de marathon heb ik helemaal niet hardgelopen. Vooral de eerste twee dagen was een rollator geen overbodige luxe geweest. Maar de spierpijn verdween gelukkig snel en in de tweede week kon ik weer rustig trainen. Inmiddels kan ik stellen dat het lijf goed is hersteld van de inspanning en ik merk dat ik ook weer zin krijg om te racen.

Twee wedstrijdjes heb ik de afgelopen weken gelopen. Op 25 mei een 1500 meter in Oordegem in België en afgelopen zaterdag een 3000 meter, ook weer in Oordegem.

Heel kort iets over die wedstrijden?

Komende zondag wordt het weer serieuzer. Bij de Gouden Spike in Leiden doe ik dan mee aan het NK 10000 meter. Ik beschouw die wedstrijd als een van de belangrijkste van deze zomer. In juli loop ik vier keer een 5000 meter en eerlijk gezegd is ook wel een streven mijn persoonlijk record op die afstand te verbeteren. We zullen zien of het erin zit.

Eén van die vier wedstrijden over 5000 meter is trouwens de Midzomerrun op 7 juli in Westervoort. Jullie doen toch wel allemaal mee? In de aanloop naar de Midzomerrun verzorg ik op zondag 23 juni een clinic. Je hoeft je niet vooraf aan te melden en deelname is gratis. Lopers van alle niveaus kunnen meedoen. We beginnen met een gezamenlijke warming up en daarna een intervaltraining in park Emmerik. Vanaf 08.30 uur verzamelen bij Sports Planet. De clinic is van 09.00 tot 10.15 uur.

Deel dit artikel