Nederlands Kampioenschappen Atletiek

Zilver en 13:39,39 op het NK 5000 meter

Op zaterdag 29 augustus was het eindelijk na 6 maanden tijd voor een officiële wedstrijd. En gelijk het Nederlands Kampioenschap 5000 meter. In Utrecht werden de Nederlandse kampioenschappen atletiek gehouden zonder publiek, maar met een hele mooi live uitzending.

Na het startschot nam ik gelijk de kop. Ik wilde er een harde race van maken om een persoonlijk record te lopen. Dit record stond op 13:58,58. Tot 3000 meter liep ik kop en kwamen we door in 8:15. Een schema dat ons zou brengen naar 13:45. De groep van 20 lopers was uitgedund tot 4. Met nog 5 rondjes te gaan kwamen Mike Foppen en Benjamin de Haan over mij heen. Samen met Stan Niesten moest ik een gaatje laten van ongeveer 10 meter. De laatste kilometer kon ik echter Benjamin weer bijhalen en Stan op een gat lopen. Met een laatste  600 meter in ongeveer 1:30 kwam rolde er een dik persoonlijk record en een zilveren medaille uit. Mike Foppen ging er met het goud vandoor in 13:36,37. Mike liep onlangs het Nederlands record op de 5000 meter van 13:13.06 en was verdiend de winnaar. Stan Niesten ging het met brons vandoor in een tijd van 13:45,36. Mijn teamgenoot van Running Team Liemers kwam op een mooie 7e plek binnen in een dik persoonlijk record van 14:13,01.

Ik kijk zeer tevreden terug op deze race. De trainingen de afgelopen weken hebben zich uitbetaald en dit is een mooie opsteker voor de voorbereiding op de Marathon van Londen op 4 oktober. Eerst is er nog een tussenstop in Leiden. Op 19 september strijden we bij de Gouden Spike wedstrijd op de 10.000 meter voor de nationale medailles.