Frank Futselaar is winnaar geworden van de Stadsloop Appingedam. Hij was de snelste in de eindsprint van vier atleten. Foto: Siese Veenstra

RTV Noord: 'Frank Futselaar is de snelste bijStadsloop Appingedam'

De Gelderlander, Nederlands kampioen tien kilometer op de baan, klopte Tom Hendrikse van Groningen Atletiek. Mustefa Kedir eindigde als derde. Vier Mijl van Groningen-winnaar Filmon Tesfu kwam als vierde over de eindstreep in de Wijkstraat in Appingedam. De organisatie kon laat in de avond nog geen officiële eindtijden vermelden, vanwege problemen met de tijdsregistratie.

'Erg leuk spelletje'

Moegestreden zat Futselaar met de rug tegen een van de hekken na de finish. Daarna ging hij languit op straat liggen. Het gaf aan dat het de nodige energie en kracht had gekost om de tien kilometer door de straten van Appingedam af te leggen.

'Dat versnellen en vertragen is geweldig om te doen. Vooral het inschatten van wie heeft het zwaar en wie gaat er aanzetten. Dat spelletje is wel heel erg leuk', vertelt Futselaar over laatste kilometer.

Bekijk hier beelden van de loop en de volledige reactie van Futselaar. Lees verder onder de video

https://www.rtvnoord.nl/sport/1181483/frank-futselaar-is-de-snelste-bij-stadsloop-appingedam

poster

Winnaar Stadsloop Appingedam: 'Moest denken aan m'n hoogzwangere vriendin'

Limietpoging Olympische Spelen

Bij de vrouwen deed de Schotse Eilish McGolgan een limietpoging om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Ze slaagde niet in haar missie. Haar eindtijd lag ver boven de eis om naar Parijs afgevaardigd te worden

 

Foto: siese veenstra

Deel dit artikel